2012

 

Nyheter 2012

 

21 November

 

Idag klarade Sydney (Maliwick's Little Susie) anlagsklassen i viltspår, så nu är alla våra hundar godkända eftersökshundar.

Stort tack till mina föräldrar som gjort detta med henne!

 

Hennes kritik:

"Tar snabbt an spåret och jobbar i ett bra tempo. Är mycket spårnoga och klarar alla vinklar utan problem. Löser hela provet på ett mycket bra sätt. Väl värd sitt pris."

 

Domare: Christer Sålder

 

 

19 Oktober

 

Idag har det fällts en hare för Chilli efter ett fint drev där haren syntes 3 gånger innan den skjöts.

 

 

18 Oktober

 

Idag har Jackson och Chillis son Gangster presterat 1+1 hare på sitt första jaktprov som endast 15 månader gammal!!!! En helt fantastisk prestation som vi gratulerar matte Ewa Swedare med!

 

 

13 Oktober

 

Idag har vart en dag som vart nästan för bra för att vara på riktigt.

Ett rådjur blev skjutet för Dallas efter 3 timmars tapptfritt drev.

 

Jackson och Sydney var på utsällning i Sundsvall och det resulterade i BIR och BIM och slutligen så vann Jackson gruppen!

 

 

30 September

 

Idag är en stor dag för vår lilla kennel, vi har nämligen fått våran första egenuppfödda Champion, Maliwick's For Your Eye's Only (från vår första kull) Var på Åland och tog med bravur hem sitt sista CACIB för Domaren Taina Nygård (FI)

 

Vi är otroligt stolta och glada och ser fram emot hennes framtida avelsplaner!

 

19 Augusti

 

Det har vart en händelserik dag!

Först så debuterade våran nya Polska lilla tik på utställning och slog till och blev BIS, med otroligt fina vitsord, det bådar gott för framtiden.

Dessutom Blev Jackson och Chillis son Gangster Svensk ViltspårChampion!! Det är Jackson och Chillis första championavkomma och han är drygt ett år gammal. Stort Grattis till matte Ewa!

 

16 Juli

 

Nu har vi kommit hem efter en lång resa i norra Sverige och Finland. Det började med en utställning för Sydney i Piteå, 9 Beaglar anmälda och hon lyckades ta sitt första BIR och CACIB!

 

På söndagen var det dags för Jackson och Chilli att ställas ut i Uleåborg, Finland.

Det slutade med att Jackson blev BIM med CACIB och blev Internationell utställningschampion (C.I.E)

Chilli snubblade på målsnöret igen med ett R-CACIB mot en Rysk Championtik.

 

12 Juli

 

Idag var det återigen dags för spårprov mitt i regnvädret. Provet höll till i Borlänge. Det givk väldigt bra för Dallas som skötte sig felfritt och tyvärr snubblade Chilli på målsnöret till sitt championat och fick ett 2a pris.

Dallas kritik:

 

Tar snabbt an spåret och utför en utmärkt spårning, visar utmärkt spårförmåga trots flera viltstörningar i ett utmärkt tempo. Ingen hjälp behövs, Ingen reaktion på skott.

1:a pris

Domare: Sven-Erik Rosén

*****************************************

Chilli och Jackson sonen ''Gangster'' har blivit BIR på sin allra första utställning och även blivit godkänd i anlagsprov viltspår. Bra jobbat matte Ewa!

 

4/6

 

Helgen har spenderats med våra goda vänner nere i Gnesta på kennel Dahlmis, Tack Mita och Dagge för att ni tar hand om oss när vi kommer :) Fredagen började med två viltspårsprov, ett anlagsprov för Jackson och ett Öppenklassprov för Chilli. På lördagen så var det dags för Norrköpings Nationella utställning där vi hade två hundar med oss. söndagen spenderades på en beaglespecial i Vagnhärad och där ställdes både Chilli, Jackson och Sydney. Trevligt att träffa alla underbara ''beaglemänniskor'' igen och vi trivs ju väldigt bra där nere i Sörmlandsskogarna :) För mer info kolla under resultat!

 

12/5

 

Idag debuterade Jackson i Rallylydnad på Gagnef-floda BHK. Han skötte sig helt felfritt och jag är fantastiskt stolt över honom för hur väl han utförde allt. Tyvärr var det jag som drog på oss några onödiga fel, men vi skrapade ändå ihop till 74/100 poäng som är en "godkänd" poäng. Det betyder att han nu har 2 godkända poäng kvar till ett Rallylydnadsdiplom i Nybörjarklass.

 

Inatt föddes även 3 valpar efter Jackson i Nyköping på Lilla Kryckelängskennel. Mamma J Lilla Kryckelängs Always "Assi" mår bra och allt går toppenbra med de små.

 

 

19/4

 

Idag födde Jersey 4 valpar, tyvärr var det en som inte klarade sig, men 3 friska och krya valpar har vi. det blev två hanar och en tik.

 

 

27/3

 

Idag föddes det 4 hanar och 3 tikar här hemma. Alla är trefärgade, av lite olika varianter.

Alla mår bra!

 

12/3

 

Idag har Jackson parat den högt utställnings och jaktprovsmeriterade tiken J Lilla Kryckelängs Always "Assi". Valparna planeras födas 14 Maj på Lilla Kryckelängs Kennel i Ludgo, Nyköping. För mer information om kullen kontakta Boo Göthe som äger kenneln. 0700-56 50 54

 

16/2

 

Nu väntar vi 2 kullar, en i Slutet av Mars och en i mitten av April. Mer om kullarna kan ni läsa på valpsidan.

 

We are now expecting 2 beagle litters, one in the end on March and one in the middle of April. More information about these two litters can be found on the puppypage.

23/1

 

Nu har vi kommit hem från vår resa till Åbo, Finland. Vi är supernöjda med resultatet som slutade med cert, res-cacib och 2a bästa hane för Jackson, och res-cert, res-cacib och 2a bästa tik för Chilli. Det var jättehård konkurrens och vi är jätteglada att vi kom så långt aven on det inte räckte ända fram.