Kull 2 2023

Eppu

J

Astalan Eppu

X

Judith

SEUCH SEJ(kombi)CH

Maliwick's After Eight

8 Valpar födda 3 Juni 2023

5 hanar och 3 tikar. Hanar finns fortfarande att tinga. 


Judith (SEUCH SEJ(kombi)CH Maliwick’s After Eight) är parad med Eppu (J Astalan Eppu). Denna kombination var tänkt att göra redan förrra året, men på grund av olika omständigheter blev den inte av. Men nu äntligen är de äntligen här!


Här kombinerar vi topp preserande jaktlinjer med exteriör som även visat stora framgångar i skogen!  Judith vann listan för årets bästa beagle på klövvilt säsingen 2020-2021, hon tog även Brons på SM för drivande småhundar. Hennes främsta egenskap är hennes drevsäkerhet, förmåga att veta när man ska sluta men främst hennes töta, hörbara och flertoniga skall. Hennes far, Hershey, har dubbla avelspris i Guld och blev själv jaktchampion på 3 starter. Han är Utställningschampion i flera länder. Hennes mor är dubbelchampion och är helsyster, dotter och barnbarn till tikar som vunnit listan för årets beagle på klövvilt och som kvalat eller vart med på Småhunds-SM.

LÄNK TILL JUDITHS RESULTAT OCH STAMTAVLAEppu (J Astalan Eppu)

Astalan Eppu

Eppus bästa jaktegenskap är ett stort självständigt sök. Han har från början sökt ut effektivt själv. Eppus skall är hörbart och tätt. Tapptarbetet är förnuftigt och han brukar hitta drevdjuret fort på nytt.


Eppu har Ett förstapris på drevprovsresultat för hare, men driver även räv och rådjur.


Eppus far är CIB FIUCH FIJCH SEUCH SEJCH Astalan Pelimerkki. Pelimerkki blev finsk jaktchampion  vid en ålder av 2 år och 5 månader. Pelimerkki hade ett utmärkt skall. Att det blev BIR för första gången på utställning vid en ålder av 12 år och 3 månader och deltog även på utställning som 14-årig och det säger mycket om Pelimerkkis hälsa. Pelimerkki blev 14 år 10 månader gammal.
Pelimerkki har varit en bra nedärvare och kommer att få ett avelspris i brons på årsmötet 2024. Pelimerkkis moder C.I.B. NORDUCH FIJCH FIUCH SEUCH NOUCH ASTALAN GLORY DAYS har belönats med avelspriset av guld i Finland och Sverige. Pelimerkkis mormor C.I.B. FIN VAT FIN KVA EE MVA ASTALAN RONJA har också belönats med avelspris i guld.

Eppus mor är FIJCH FIUCH NOUCH Astalan Xena. Xena har verkligen exceptionellt stark jaktlust och drevegenskaper. Xena har 7 kullsyskon som alla har fått resultat i drevprov. Fyra av syskonen har uppnått dubbelchampionstatus. Xenas moder har belönats med ett avelspris av guld.

LÄNK TILL EPPUS RESULTAT OCH STAMTAVLAGalleri